Jeong-seok (játssza Ha Seok-jin ) széles körű hírnévvel rendelkező oktatási előadó. Megveti az embereket. És bármennyire is furcsának tűnik, 'Egyedül iszik' úgy tűnik, nem nagyon érdekli, hogy ne értsen egyet vele. Amikor Jeong-seok leírja, milyen csodálatosan ideális egyedül iszogatva tölteni egy estét, egy igazi Yoon Doo-joon Jeong-seok mennyire elkötelezett a jó ételek és italok eszméje iránt. Csak ez, éles ellentétben Dae-yeong of 'Együnk' , Jeong-seok nem hiszi, hogy ez egy olyan érzés, amelyet meg lehet vagy kellene osztani.

'Egyedül iszik' a sötéten cinikus nyomon követése 'Együnk' . Ugyanaz a márka enyhén szarkasztikus humorral, szinte semmi örömmel. A munka, a barátok és az élet mind eredendően stresszesnek számítanak. Felnőtt felnőttek időt töltöttek a videojáték-árkádban, hogy eltöltsék az időt az élet látszólagos kudarcain való töprengés közben. Az a furcsa, hogy az ábrázolt kudarcok 'Egyedül iszik' soha nem ábrázolják önsajnálatot indokolónak. Ez azért van így, mert a bemutatott helyzetek annyira rokoníthatóak.

Őszintének lenni. Mindenkiben megvan ez a fajta alapvető optimizmus azzal kapcsolatban, hogy miként fog javulni az élet az új munkahelyen, különösen, ha olyan személyről van szó, akit absztrakt módon csodálhatsz. Legalábbis ez a nézőpontja Jin-i-nek (akit Hwang Woo-egyedül-hye ), de hamar kiderül, hogy ez a munka ugyanolyan, mint a többi. Mindenki azért van itt, hogy pénzt keressen, nem barátok, még akkor is, ha a munka utáni italozás az utóbbira való próbálkozás látszatát kelti.Csak... másokkal lenni nem olyan szórakoztató. 'Egyedül iszik' nem megy Sartre-ig, amikor azt mondja, hogy a pokol más emberek, de elég közel áll hozzá. Jeong-seok a jelek szerint valami boldogsághoz hasonlót ért el, főleg azzal, hogy mindent megtett, hogy kizárja a külvilágot. De ugyanakkor Jeong-seok léte, minden más karakternél, teljességgel saját hírnevének konstrukciója.

'Egyedül iszik' a drámában vagy bárhol máshol oly ritkán látható érzések teljesen elbűvölő kombinációja. A mélységes elidegenedés érzése, hogy a sötét humor a legfőbb védekezésünk a kudarcok ellen, az a hátborzongató mód, ahogyan az identitás egyre inkább a televíziós és filmes kitalált karakterek köré épül fel, és az alkohol állandó dicsérete, amely a lehető legjobb gyógymódot kínálja erre a modernségre. mind eléggé elsöprő. Betegesen kíváncsi vagyok, merre fejlődhet a történet, amikor a cselekmény és a karakterek annyira passzívak.

Forrás: HanCinema