Amikor közelebb került Joon-woo-hoz, Mi-jo rájött arra a szörnyű igazságra, hogy nagyon személyes kapcsolata van a fiatalemberrel. Ez mindenféle filozófiai kérdést vet fel arról, hogy egy halhatatlan nő milyen felelősséggel tartozik a társadalom vagy a barátai felé. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy mindezek fényében milyen félelmei lehetnek Mi-jonak az őt körülvevő világgal kapcsolatban. Jaj, 'Szerelem még ezerért' csak ennek az egésznek a határozottan kevésbé érdekes romantikus oldalával foglalkozik.

Be kell vallanom, néha elgondolkodtatónak tartom, hogy a webdrámák hogyan kerülhetnek ilyen nyilvánvalóan erős koncepciók elé, hogy aztán előreláthatólag lehengerlő végkifejletük legyen, mert nincs mód arra, hogy az összes bemutatott kérdést megválaszoljuk. És tényleg, a produkciós csapat meg sem próbálkozik itt. Az utolsó epizód nagy része egy rapkoncert köré összpontosul. Nincs semmi a rap ellen – őszintén szólva, a filmzene az egyik erős oldala 'Szerelem még ezerért' . Csak annyi minden történt itt, amit nem sikerült megfelelően megoldani.

Például mit kezdjünk azzal az utolsó pillanatban vészjósló kinyilatkoztatással Jason hátteréről? Vagy akár hétköznapi szinten is, miért viseli Yeon-ji olyan jól az elutasítást, miután olyan sokáig erre összpontosított? Még csak nem is kapott igazi elutasítást – Joon-woo csak úgy csoszog, ahogy az szokása, mert az időnkénti kedvességtől eltekintve soha nem mond vagy csinál semmit, csak durván viselkedik.Mi-jo vonzerejét vezető hölgyként sokkal könnyebb elemezni, mert... nézd meg. Csak nézd meg azokat a gyönyörű ruhákat, amelyeket minden egyes epizódban visel. Hogy ezek nem léteznek a való világban? A modern környezetben nem állnak ki a helyükről. Olyan menően néznek ki, hogy láthatjuk őt egy rapkoncerten, ahogy az utcán intézi a dolgát, vagy bármi más, és ez teljesen normálisnak és zökkenőmentesnek tűnik.

Biztos vagyok benne, hogy már korábban is tettem ezeket a megjegyzéseket. Szerintem ez a fő probléma 'Szerelem még ezerért' . A jó részek annyira jók, hogy azt kívánom, bárcsak a produkciós csapat ugyanolyan bonyolult részleteket öltött volna az egész történetbe. Miért foglalkozol még az egész halhatatlansági szöggel, ha nem fogsz vele mit kezdeni? Csak csináld Mi-jo-t egy menő lánnyal, aki szereti a régi iskolás dolgokat. Biztos vagyok benne, hogy a rapperek is képesek erre.

Forrás: HanCinema