Az utolsó előtti epizód a ' A kék tenger legendája – teszi fel egyértelműen az elmúlt három hónapban felmerülő kérdéseket. Maradhat Cheong a szárazföldön? Vajon Ji-hyeon megtalálja a megváltást? Vajon Nam-doo kamatoztatja Cheong sellő identitását? Mindezeket és még sok mást néhány csókkal megcélozunk.

Cheong elfogadja a golyót Joon-jae-ért, amint azt a 18. rész végén mindannyian gyanítottuk. A sellője szupergyógyító hatása beindul, lehetővé teszi számára, hogy begyógyuljon a szívét ért golyós sebből, és felkelti az orvosok kíváncsiságát. Mindig is voltak találgatások arról, hogy Cheong-ot úgy fogják-e kezelni, mint egy furcsa show-t vagy egy szárazföldi kutatási projektet. Szerencsére Joon-jae legalábbis egyelőre megakadályozza, hogy az orvos kíváncsisága kiszálljon. Az igazi probléma nem a golyós seb, hanem a szív megkeményedése, amely akkor következik be, amikor egy sellő túl sokáig él a vízből. Úgy tűnik, a szerelem nem elég ahhoz, hogy megmentse Cheongot a lassú, fájdalmas földhaláltól. Elmegy élni? Vagy maradj és halj meg a szerelemért? Vagy van más lehetőség, amit érdemes megvizsgálni? Nem számít az út, Joon-jae megesküdött, hogy halhatatlan szerelmét a jövőbe viszi majd egy meglehetősen görcsös párbeszédben. Bravó Lee Min-ho amiért ezt egyenes arccal adta elő.Ami Ji-hyeon halálát illeti, az ugyanolyan szánalmas és kicsi volt, mint az egész show alatt. Elveszi a saját életét, ugyanolyan gyáván a halálban, mint az életben. Szomorú volt, hogy nem ért többet, és az is, hogy Joon-jae reakciója a halálra olyan halvány volt. Ji-hyeon anyjáról kiderül, hogy tényleg egy őrült menyecske. De ezt tudtuk. Azt mondom, jó szabadulást. A gazember, aki végre érdekessé vált, Dae-yeong. Visszanyerte emlékeit, és ennek során olyan felvillanásokat látunk a múltjából, amilyeneket korábban soha. Mit fog most kezdeni egy újabb epizóddal, hogy gonoszt kövessen el? Néhány másik szereplőnek is volt látomása a múltról, ami Nam-doo, Ji-hyeon anyja és a titkárnő múltjával töltötte be a nézőket. Mindegyik elválaszthatatlanul kötődik a jelenhez. Az emlékeztető fejen átütött ütésnek tűnt.

Si-ah és Tae-oh végre összejönnek, és sokkal jobbak együtt, mint külön. Külön-külön szárazak és unalmasak. Együtt imádnivalóak. Ahogy én is kedvelem őket. Ha már az unalmasról beszélünk, Joon-jae az idő előrehaladtával egyre halványabb. Az, hogy szerelmes, eltompult a karaktere, és remélem, kap egy kis fűszert az utolsó képernyős órájában. Még szerda van?

Forrás: HanCinema