A kulcs a 11. epizódhoz A kék tenger legendája ' hallgat. Joon-jae hallja Cheong sellő hangját, bár nem veszi észre, hogy hallja, ami sok meglátáshoz vezet a részéről. Kezd igazán figyelni arra, amit a lány beszél, és odafigyel arra, hogy mit csinál, hogy valóban ott lehessen neki. Lehet túlzás, de megengedi Lee Min-ho hogy nevetségesen imádnivaló.

A hallgatás Ma Dae-yeongra is vonatkozik, a gyilkosra, aki szintén kapcsolatban áll a múlttal. Érzékeny a múltbeli inkarnációjáról szóló álmaira és a bennük lévő emberekre, akik feltűnően hasonlítanak Joon-jae-ra és Cheongra. A kommunikáció Joon-jae és testvére, Ji-hyeon között van. Beszélnek és nem jutnak sehova. Annyi mindent kell megoldani a kettő között, annyi konfliktust és megoldást kell találni, de úgy tűnik, hogy a dráma túlzottan foglalkozik a cselekmény romantikus vonatkozásaival. Nézés közben Lee Min-ho őzik át Jeon Ji-hyeon Ez elragadó, kevesebb teret adna olyan sürgető problémáknak, mint Cheong hanyatló egészségi állapota, Ji-hyeon anyja örökbefogadó apja mérgezése és a Dae-yeong által jelentett veszélyek.Az az erős ebben az epizódban, hogy láthattuk Joon-jae-t, amint aktívan megváltoztatta magát, és nem csak Cheongnak, hanem Cheong fiatal barátjának, Yoo-nának is segít. Lassan kezdi kiegyenesíteni görbe útjait. Önmagát adja mások életének jobbításáért. Bár ezek az emberek a nő, akit szeret, és a barátja, de ez csak egy kezdet. Úgy tesz, mintha családtag lenne Yoo-na számára, és olyan kapcsolatokat hoz létre, amelyeket régóta nem ismert. Így biztosan jobban belekóstolhat abba a melegségbe, amit a család ad.

A fekete holdat csak az epizód elején említették, és ez valami baljóslatra utalt. Az volt a furcsa, hogy az ominózus érzés nem tartott végig, és csak a végén tért vissza. Ez Joon-jae letartóztatásában nyilvánult meg, ami határozottan elmossa a romantikus műveket, és talán további egészségügyi problémákat is kiválthat Cheong számára.

Az epizód másik furcsasága az volt, hogy voltak visszaemlékezések a Joseon-napokról, de nem történik valódi akció. A Joseon-történet gyors és erős, hiánya pedig jól érezhető volt. Ettől eltekintve, alig várom, hogy belekerülhessek a drámai konfliktus durvába. Látni akarom, mit tervez Dae-yeong a látomásaival, és hogyan menekül Joon-jae a bilincséből. Látni akarom, hogyan boldogul a sellő szíve az idő múlásával, és hogy Joon-jae apja túléli-e a lassú mérgezést. Ezek holnap derüljenek ki!

Forrás: HanCinema