A Mary Poppins legendája, Dick Van Dyke vasárnap ünnepelte hivatalosan 90. születésnapját. Ám a hétvégén a híres hollywoodi dal- és táncszínészt egy korai születésnapi meglepetésben részesítették.

Az ismert Los Angeles-i The Grove bevásárlóhelyen kéményseprőnek öltözött rajongók csoportja gyűlt össze, és egy koreografált „Mary Poppins” ünnepi flash mobot adta elő szombaton. Az erőfeszítés az volt, hogy elindítsák Dick Van Dyke 90. születésnapi ünnepségét Entertainment Weekly mondott.

A vidámnak, energikusnak és koránál fiatalabbnak tűnő Dick Van Dyke tapsolt és együtt énekelt, miközben a táncosok csapata kéményseprőnek öltözött, akárcsak híres „Mary Poppins” karaktere. A csoport énekelte és táncolta a „Jolly Holiday”, a „Supercalifragilisticexpialidocious” és a „Step in Time” dalokat, amelyekről ismert, hogy az 1964-es Disney klasszikus filmben is előadta.Beágyazás a Getty Images szolgáltatásból

Végül a jubiláló Dick Van Dyke csatlakozott a csoporthoz, akik boldog születésnapot tartottak, hogy elénekeljék a „Let's Go Fly a Kite” című dalt. A tömeg ezután ujjongott: 'Boldog születésnapot!' előadás után.

Később a színész a Twitteren tett közzé egy videót az eseményről, amelyet részben felesége, Arlene Silver szervezett. A videót Trevor Perez, a Disney Examiner munkatársa készítette.

„Nagyon hálás vagyok, hogy 90 évesen még mindig kimehetek játszani” – mondta Dick Van Dyke Twitter-követőinek, miközben megosztotta az eseményről készült videót.

Mint CNN A híres előadóművész tavaly novemberben felfedte a fiatal és élénk megőrzés titkait.

Dick Van Dyke megosztotta a CNN iReport munkatársával, Julie Ellertonnal, hogy a sok testmozgás és mozgás megőrizte fiatalos kisugárzását. Azt is viccelődött, hogy „az összes fagylalt és édesség megevése, ami csak a kezébe kerül”, megőrizte fiatalságát.

A színész ezután azt mondta Ellertonnak: „Ne csinálj olyat, ami nem szórakoztató. Lehet, hogy eljutottam arra a pontra az életemben, amikor nem kell semmit sem csinálnom, ami nem szórakoztató.

„Nagyon meglepett” – mondta Van Dyke a 90. életévének betöltésével kapcsolatban. „Emlékszem, 80 évesen azt mondtam, hogy ez elfogadható, ez rendben van.

„Utána nem tudtam, hogy nagyon csúszós a lejtő” – tette hozzá nevetve a színész.

Beágyazás a Getty Images szolgáltatásból