A „Vészhelyzeti pár” című romantikus vígjátékban Choi Jin Hyuk karaktere, Oh Chang Min újra találkozik volt feleségével, Oh Jin Hee-vel, akit Song Ji Hyo alakít. Drámai újraegyesülésük meggyőző volt, de a való életben egyik sztár sem látta lehetségesnek, sőt tanácsosnak sem.
Amikor egy Grazia-interjúban Song Ji Hyót kérdezték karaktere romantikus döntéseiről, azt mondta, soha nem adott volna Oh Chang Minnek egy második esélyt.
Song Ji Hyo úgy gondolta, hogy Oh Jin Hee nem vesztegeti az idejét egy olyan románc újraélesztésére, amely annyira rosszul sült el. Amikor a színésznőt Graziának fotózták, azt mondta, hogy nem választja újra kapcsolatát exével. Nem választaná riválisát, Chief Kookot sem, akit Lee Pil Mo alakít.
„Ha itt lennék, nem Oh Chang Mint vagy Kook főnököt választanám, hanem új úton haladnék” – mondta.
Az év elején a „Sürgősségi pár” című sajtótájékoztatón kifejtette a házassággal kapcsolatos óvatos nézeteit. A 32 éves színésznőről a legfrissebb hírek szerint egy Baek Chang Ju nevű vezérigazgatóval randevúznak, de nem siet, hogy megkössön mindent.
„Akár férjhez megyek, akár nem, ez az” – mondta. – Ha lehetséges, el akarom halasztani a házasságot, ameddig csak lehet. Szeretném élvezni azt a szabadságot, amivel még fiatal vagyok. Ha megbánni fogok, nem jobb, ha később megbánom?
Choi Jin Hyuk egyetértett abban, hogy szereplőik újraegyesülése valószínűtlen. Amikor a „Sürgősségi pár” szerepére készült, volt egy terve, hogy meggyőzően eljátssza Oh Chang Min szerelmesét. Emlékeztette magát arra, hogy Song Ji Hyo milyen csinos, hogy megerősítse a gondolatot, és még jobban megkedvelje őt.
„Kifejeztem magam, hogy jobban szeressem őt azzal, hogy minden egyes nap azt mondtam, hogy Song Ji Hyo csinos, Song Ji Hyo pedig csinos” – mondta a színész, aki még ebben az évben feltűnik a „The Divine Move” című filmben.
És ez működött. De ez a való életben nem lett volna elég ahhoz, hogy legyőzzük történelmüket. Noha nem tartja lehetetlennek, hogy egy pár válás után újra egyesüljön, két drámaszereplőjük számára ez nem volt túl valószínű. Semmiféle programozás vagy kondicionálás nem tette volna meg a trükköt.
„Nem zárom ki annak lehetőségét, hogy ez valahol máshol megtörténjen, de Oh Chang Min és Oh Jin Hee esetében ez csak azért vált lehetségessé, mert dráma” – mondta.
A karakterek szakítása túl keserű volt, és túlságosan gyűlölték egymást ahhoz, hogy valaha is elássák a csatabárdot. Legalább szórakoztató volt nézni, hogy úgy tesznek, mintha megtehetik.