A fiatal kolumbiai James Rodriguez jövője szebben ragyog a 2014-es világbajnoki szereplése után. Rodriguez a közelmúltban lezárult brazíliai labdarúgó-világbajnokságon Aranycipőt kapott. A díjat az a játékos kapja, aki a legtöbb gólt szerezte a verseny során.

A 23 éves Rodriguez öt meccsen hat gólt szerzett a világbajnokságon. Díját családjával együtt ünnepelte. Ez az első alkalom, hogy kolumbiai játékos nyerte az aranycipőt a világbajnokság történetében.

A fiatal Rodriguez Twitteren köszönte meg mindenkinek a teljesítményét. Azt írta: „Hála Istennek. Mindannyiótoknak az erőfeszítésekért. És a válogatott kollégáimnak, akik mindezt lehetővé tették.Rodriguez hat góljának köszönhető, hogy Kolumbia bejutott a negyeddöntőbe, mielőtt a házigazda Brazília kiütötte volna.

Másrészt a francia Monaco klub 100 millió dolláros kért áron hajlandó eladni James Rodriguezt. A spanyol Real Madrid azonban csak 94,9 millió dollárt hajlandó fizetni. Ha a Monaco klub elfogadja az ajánlatot, ez azt jelenti, hogy Rodriguez a spanyol csapatnál lesz. Jamest a francia Monaco futballklub vásárolta meg 60 millió dollárért 2013-ban.

A Monaco kezdetben 135,6 millió dollárt akart a kolumbiai játékosért, de később meggondolták magukat, és 108 millió dollárt választottak. Ha a Madrid enged a Monaco követelésének, Rodriguez lesz a legdrágább szerződése egy kolumbiai játékosnak.

Jorge Mendes, Rodriguez ügynöke szerint 'James csak fehéret akar viselni.' Jelenleg James keresett játékosnak számít, különösen közvetlenül a világbajnokságon nyújtott nagyszerű teljesítménye után.

Ez kiváló indítást ad a fiatal futballista számára. Jól szerepel a mezőnyben mind támadási vonalából, mind góligényéből. Biztosan sok más csapat is hajlandó lesz élni ezzel a lehetőséggel, hogy biztosítsa a kolumbiai sztár által adott akció egy darabját. Hamarosan megtudjuk, hogy Rodriguez Monacóban marad-e, és mikor költözik Madridba.