A „Chef” film bemutatója ma, 2014. május 9-én! Jon Favreau rendező a New York Magazine-nak beszélt a Robert Downey Jr-vel, Scarlett Johansson-nal és Sofia Vergarával való együttműködésről. A színész/rendező arról is beszélt, hogy szerinte Louis CK és Lena Dunham rettenthetetlenek.

A „Chef” film rendezője, Favreau arról beszélt, hogy olyan nagy sztárokkal dolgozott együtt, mint Robert Downey Jr. és Scarlett Johansson a mai napon megjelenő filmjében.

„Azt hiszem, mivel olyan sok ember van, akiket ismer, nem mintha egy csomó ismeretlen lenne, és Robert [Downey Jr.] lenne a képernyőn” – mondja Favreau a New York Magazine-nak. „Még John Leguizamónak is a legtöbb embernek van egy szilárd megérzése arról, hogy ki ő a munkája alapján. Valószínűleg én vagyok az egyik legkevésbé felismerhető ember a filmben, és még mindig eléggé felismerhető vagyok. Amíg kiegyensúlyozott, nem érzi magát túlterheltnek egy területen. Illetve annak ellenére, hogy Robert és Scarlett ma már nagy filmsztárok, ezek az emberek kisebb filmekben is felbukkantak pályafutásuk során. Szóval nem érzem, hogy ez elvonja a figyelmet, de persze lehet, hogy tévedek. Minden bizonnyal osztályozzák a kötést.A „Vasember” rendezőt az is hízelgett, hogy „színészrendezőnek” nevezték. Azt mondta: „Ha megfelelően alakítod a filmet, nagy szabadságot adhatsz [a színészeknek]. Hollywoodban hajlamosak a szereposztások politikai okokból, mert úgy gondolják, hogy bármilyen teljesítményt elérhetsz ezekből az emberekből, ha erre irányítod őket. Inkább azon a véleményen vagyok, hogy pokolian kell küzdened azért, hogy kidobd azokat az embereket, akiket meg akarsz adni. És akkor teljesen megbízhat és tisztességes lehet a rendezési stílusában, ha megvan a megfelelő szereposztás.

Végül arról beszélt, hogy szerinte Lena Dunham, Larry David és Louis CK „nem félnek”, hogy saját életüket használják fel munkájuk során.


„Ez egy nagyon őszinte kifejezés – függetlenül attól, hogy Larry David, Lena Dunham vagy Louis C.K. pontosan ábrázolják magukat – mert szerintem az emberek azt feltételezik, hogy dokumentumfilmet néznek. De elég jól ismerem Louis-t, és ismerem Larryt is, és ők egészen mások, mint azok a karakterek. Tényleg nem ismerem Lenát. De mindenesetre életüket és képüket ugródeszkaként használják ezekbe az őrült történetekbe. És ehhez óriási bátorság kell.