A „Fool's Love” nem volt tökéletes dráma. A cselekmény egyes fordulatait nehéz volt elhinni, de összességében egy tökéletesen szívmelengető mese volt a toleranciáról és az együttérzésről.

Spoiler figyelmeztetés: ne olvasson tovább, ha még nem látta ezt a drámát.

Egyes fejleményeket még egy megrögzött drámarajongó számára is nehéz volt elhinni. Im Seulong karaktere, Byun Kang Chul tényleg nem tudta, hogy inkább Kang Ho Kyungba esett, akit Lee Soo Kyung alakít, nem pedig Kang Ho Gu-t, akit Choi Woo Sik alakít? És elhitte valaki, hogy az Uee által alakított Do Do Hee babaszülés után folytathatja úszókarrierjét?



A logikátlan cselekményfordulatoktól eltekintve azonban ennek a drámának volt néhány könnyeket kiváltó tanulsága arról, hogy egy mérföldet sétáljunk egy másik ember cipőjében.

Im Seulong karaktere azt hitte, hogy meleg, mert azt hitte, hogy szerelmes Kang Ho Gu-ba. Bár kiderült, hogy vonzalmainak tárgya egy lány, téves benyomása azt jelentette, hogy lehetősége volt megérteni, hogy a szerelem mennyire nem logikus, és mennyire helytelen olyan felett ítélkezni, akit szeret.

Ahogy Do Do Hee elmondja Byun Kang Chulnak az egyik utolsó epizódban, sokkal kedvesebb vagy 'most, hogy meleg vagy'. Byun szimpatikusabb, toleránsabb és megértőbb lett.

Uee karaktere egyedülálló anya volt. Koreában ezt lenézik, ahol a teherbe esett egyedülálló nőknek csak kis százaléka dönt úgy, hogy gyermeket vállal, és ez a gyermek hátrányos megkülönböztetésben részesülhet. A nézők csak a dráma késői szakaszában veszik észre, hogy egyedülálló anya lett, mert megerőszakolták. A dráma szimpatikus karakterként mutatta be, méghozzá bátornak és elvhűnek, amiért megszülte és felnevelte, és szereti gyermekét annak ellenére, hogy a gyerek nemi erőszak eredménye.

A nemi erőszak elleni törvények Koreában változtak az elmúlt néhány évben, de a nemi erőszak bizonyítása továbbra is az áldozatra hárul, mint sok más országban.

A „Fool's Love” dráma az igazi éned feltárásáról szólt, legyen az olyan butaság, mint a sminkmentes arcod megmutatása a barátodnak, vagy olyan, mint az élet megváltoztatása, mint a szexuális irányultságod felfedése vagy egy traumatikus esemény a múltban.

Ho Gu neve bolondot jelent, de a karakter aligha bolond, ahol számít. Gyakran meglepődik azon, amit a Do Do Hee-ről megtud, de végül együttérző és megértő. A sztereotípiák helyett arra a személyre összpontosít, akit szeret. És ebben nincs semmi hülyeség.