Új kategóriát hirdetett az MTV Video Music Awards 2014 csapata! -tól származó jelentés szerint MTV.com , az idei VMA-k további díjat kapnak a „Legjobb szövegért”, olyan jelöltekkel, mint Demi Lovato és Austin Mahone.

Demi Lovato és Austin Mahone egymással szemben Katy Perryvel, a 5 Seconds Of Summer-rel és Ariana Grande-val fog szembenézni a társadalmi szavazáson a legjobb dalszöveg VMA kategóriában.

A jelentés szerint az MTV Video Music Awards 2014 további kategóriája azoknak a művészeknek szól, akik az év során felerősítették a lírai videojátékot.Demi Lovatót jelölték a „Really Don't Care” című videójáért. Austin Mahoney egy 70-es évekbeli visszavágót készített az MMM Yeah-vel.

A legjobb dalszöveg díjára további jelöltek Katy Perry a „Birthday”-ért, a 5 Seconds Of Summer a „Don't Stop”-ért és Ariana Grande a „Problem”-ért.

A rajongók a Twitteren, az Instagramon és a Vine-on a kijelölt hashtagek használatával szavazhatnak a legjobb dalszöveg díjára: #vote5sos, #votearianagrande, #voteaustinmahone, #votedemilovato és #votekatyperry.

A beszámolók szerint a zenei csatorna éves díjátadóján olyan előadók is fellépnek, mint Usher, Ariana Grande, az 5 Seconds of Summer, a Maroon 5 és Iggy Azalea.

A pop és R&B díva, Beyonce szintén a közelmúltban megerősítette, hogy fellép a 2014-es MTV Video Music Awards-on. Különleges életmű-elismerést kap, a Michael Jackson Video Vanguard Award-ot, amelyet a korábbi VMA-díjak során olyan művészeknek ítéltek oda, mint Justin Timberlake és Janet. Jackson.

A rajongók augusztus 24-én, vasárnap este 9/8c-kor vehetik át az MTV Video Music Awards 2014-et. Az idei VMA-t a kaliforniai Inglewood-i Forumban tartják.

Alapján L.A. Times , az idei VMA lesz az első díjkiosztó, amelyet a Fórum sugároz, mióta a Madison Square Garden Co. 100 millió dolláros átalakítása után idén újra megnyílt.

A fanatikusok az MTV Artists alkalmazásban is megkaphatják kedvenc VMA-előadóik legújabb frissítéseit.