Aretha Franklin láthatóan fél a repüléstől. Megígérte rajongóinak, hogy amint túllép fóbiáján, visszatér az Egyesült Királyságba.

A nemzetközi hírű, 72 éves soulénekesnő bevallotta, hogy immár 30 éve szenved aviofóbiától. Lehet, hogy már három évtizede érezte ezt a különös félelmet, de Franklin nagyon keményen próbálkozik, hogy végre legyőzze a félelmeit.

Franklin azt mondta: „Londonba akarok jönni. Ott leszek, ha túljutok ezen a repülésen.„1984 óta félek a repüléstől. Egyik napról a másikra jött” – mondta Franklin. „Vettem egy osztályt, a Fearless Flyers-t, de kihagytam belőle két hetet, és diáktársaim Indianába mentek, és átmentek. És nem tettem. Szóval el kell végeznem azt a két osztályt, aztán remélhetőleg átmegyek, és újra repülhetek.

Aretha Franklin új albumán, az Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics című albumán a híres énekesnő más női zenészek, például Alicia Keys, Etta James, Gloria Gaynor és Adele dalait is feldolgozza.

„Bárcsak az enyém lenne ezek közül a dalokból” – árulta el. „Csodálatos időm volt rögzíteni ezt. A zene elhozza az embert, és elviheti életének egy bizonyos szakaszába. Sok csodálatos emlék fűz körül ezekhez a dalokhoz.

Valójában bevallja, hogy szeretne egy duett részese lenni bármelyik énekesnővel, akinek a dalait a legutóbbi albumán szerepelt. Bevallotta: „Azt hiszem, Alicia és én, Adele és én, és talán Gladys Knight is képesek vagyunk valami csodálatosra. Valójában bármelyikük.

Gyerekkora óta énekel, és nemrég bevallotta, hogy soha nem fogja abbahagyni az éneklést, még akkor sem, ha úgy dönt, visszavonul a reflektorfénytől. 'Nem soha. Soha nem megyek nyugdíjba. Mindig énekelni fogok – mondta Aretha Franklin. – Ha visszavonulok az üzlettől, énekelni fogok a hölgyek teareggelin, vagy a templomban vagy a vásárokon, valahol. Mindig énekelni fogok.