A YouTube-szenzáció Michelle Phant az Ultra Records és az Ultra International Music Publishing beperli szerzői jogok megsértése miatt. Hirdetőtábla .

Phan smink- és szépségtippeiről ismert, aminek köszönhetően 6,6 millió követője van a YouTube-on, mióta 2007-ben elkezdte tudását a világnak átadni a videómegosztó oldalon.

Az Ultra Records állítólag azt állítja, hogy Michelle Phan engedély nélkül használta fel hatalmas előadói gyűjteményének zenéit. TMZ .A szerdán Los Angelesben benyújtott keresetben a hírek szerint Kaskade olyan előadót nevez meg, akit gyakran használ a YouTube-videókhoz. A 'Night Life Favorites' című videója a '4AM' című dalát használja, és 1,4 millió alkalommal nézték meg.

A szóban forgó Phan-videókat több mint 150 millióan nézték meg a pletykaoldal szerint.

A hírek szerint a cégek végzést kérnek, hogy állítsák le Phan zenehasználatát, és vagy 150 000 dollár maximális törvényi kártérítést kérnek minden egyes jogsértett műért, vagy meghatározatlan kártérítést. Reuters .

A felperesek állítólag azt állították, hogy a YouTube-sztár tudomást szerzett arról, hogy licencre van szüksége az általa használt zenéhez, „de továbbra is szándékosan megsérti a felperes tulajdonjogát, kirívóan figyelmen kívül hagyva”.