A „Resident Evil 6” film megjelenési dátumát 2014. szeptember 12-én erősítették meg, és a hírek szerint a sorozat lezárul.

Paul Anderson rendező legújabb része a Resident Evil filmes franchise-ban langyos visszhangot kapott, ha az előző filmek fogadtatására gondolunk. Ennek ellenére a „Resident Evil: Retribution” nemzetközi szinten 222 millió dollárt is tudott keresni, megerősítve felesége, Mila Jovovich részesedését a sorozat főszereplőjében.

A „Retribution” Anderson eddigi legdrágább projektje, amelynek bevételei alulteljesítenek a pénztáraknál. Még kevesebb, mint a valaha készült első „Resident Evil”. Bár a falra vannak írva a jelek, hogy az RE-film franchise az előző filmben lejátszotta a futamát, a hatodik rész (amelynek címe még bejelentendő) a konklúziót erősíti meg.A screenrant.com beszámolója felfedi az RE sorozat feltárását: „Anderson korábban azt mondta, hogy a Resident Evil: Afterlife egy új trilógia kezdeteként szolgál, amely a hatodik filmmel zárul. Ezt később Jovovich is megerősítette a 2012-es Comic-Con-on, mondván, hogy férje „tényleg le akarja zárni ezt” a hatodik résszel. Utalt arra az erős lehetőségre, sőt elkerülhetetlenre, hogy újabb Resident Evil-filmek jönnek, amint ő és Anderson befejezik a franchise-t – legyen szó sorozat-újraindításról vagy részleges újraindításról (a Transformers 4).

A „Resident Evil 6” film megjelenési dátuma valószínűleg Alice utolsó kampányában szerepel az Umbrella Corporation ellen. A Retribution cliffhanger-én a túlélők egy háztetőn rekedtek, egy olyan területen, amelyet az Umbrella Corp vírus által létrehozott szörnyetegek leptek el.

'A Sony/Screen Gems beállította, hogy a Resident Evil 6 2014. szeptember 12-én kerüljön az amerikai mozikba, összhangban az előző négy rész megjelenési mintájával (a Resident Evil 2002. márciusi megnyitása után).' ( screenrant.com )