Úgy tűnik, hogy a Fallout 4 többjátékos móddal fog rendelkezni, ha hinni lehet a híreknek és a pletykáknak.

A 4Chan felhasználók feltártak egy dokumentumot, amely állítólag a Sony tulajdonát képezi, és ez a dokumentum részleteket tartalmaz a közelgő játékokról, és a Fallout 4 is benne volt a dokumentumban. A dokumentum a Fallout 4-et „online többjátékos” játékként sorolja fel.

Míg a Bethesda az egyjátékos játékokról ismert, nem túl messzire elgondolkodni, hogy a Fallout 4 tartalmazhat néhány online funkciót, mivel manapság szinte minden játékban megtalálható egyfajta online többjátékos, még a Bethesda saját Elder Scrolls sorozata is a többjátékos vizekre csap át a Elder Scrolls Online.Eközben a Reddit felhasználó, GNR_Informant elárulta, hogy a Fallout 4 már készül PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Az informátor azt állítja, hogy ismeri a Bethesda PR-tisztjét, és megosztotta a Motoring Crunch oldallal a bennfentestől származó tartalmat.

„Először is, a játék Bostonban fog játszódni, és a Fallout 3 közvetlen folytatása lesz, néhány csoport visszatérésével. A hangzásból a „The Institute” nagyjából ennek a játéknak a belvárosa, DC vagy New Vegas. Boston semmihez sem fog hasonlítani, amit korábban egy Fallout játékban láttunk, az épületek jobban hasonlítanak a cyberpunkhoz és a retro-futurizmushoz.

„Az Androidok nagy szerepet játszanak ebben a játékban. A Fallout 3 vasútvonala egy frakció. A vasút ellenségei az „ültetvény” – egy csoport, amely androidosokat kényszerít a farmra, hogy az emberek élelmet szerezhessenek. Az intézet rendkívül fejlett, és valószínűleg saját GECK-t szereztek be vagy építettek fel egy gazdaság indításához.

„A Fallout 3-ban a Super Mutants és a Brotherhood of Steel túlzott használatával kapcsolatos panaszok miatt, és túlzottan szembemegy a tanokkal, a Bethesda úgy döntött, hogy kerüli ezeket a csoportokat. A Bethesda egy új „fajt” akar létrehozni (gondoljunk csak Ghoulra, a Super Mutantra), amely Boston központi helyet foglal el. A Bethesda jelenleg Lovecrafti fikciókat néz, mivel Boston a 'Lovecraft Country' körül van.

„A Bethesda nem tervezi újra feltalálni a szintező rendszert, hogy jobban hasonlítson a Skyrimhez, és a Fallout 4-et jobban el akarja különíteni a Skyrimtől, mivel a panaszok szerint az Oblivion és a Fallout 3 túlságosan hasonlóak voltak. A Bethesda egy olyan rendszer bevezetésén gondolkodik, amely hasonló a Skyrimhez, ahol bizonyos feladatok elvégzése esetén a képességei szintre emelkedhetnek.