A Nokia X specifikációi: A Nokia X talán a legolcsóbb, két SIM-kártyás Android okostelefonok közé tartozik, de az eszköz meglévő operációs rendszere némileg korlátozta a felhasználókat.

Mostantól a Nokia X felhasználói teljes mértékben kihasználhatják a Nokia X-et az Android 4.1.2 vanilla felhasználói felülettel, és eltávolíthatják a Microsoft által előírt Metro UI-t. Az egyedi kialakítás a Snapdragon processzor fejlesztésére szolgál az Android Open Source projekten keresztül, Code Aurora alapján. Az egyetlen probléma, ami vele jár, a rádiólejátszóval van, amely nem játszható le headsettel.

Ennek ellenére ez egy frissítés, amelyet érdemes telepíteni. Ha Ön Nokia X felhasználó, és a következő szintre szeretné emelni készülékét, kövesse az alábbi utasításokat. Természetesen az egyéni ROM telepítése saját felelősségére történik.Előfeltételek

1. A frissítés kifejezetten a Nokia X-hez készült.

2. Készítsen manuális biztonsági másolatot az összes fájlról és beállításról.

3. A készülék akkumulátorának legalább 60%-os élettartammal kell rendelkeznie.

4. A Nokia X-et TWRP-n vagy Clockwork Mod-on keresztül kell rootolni.

5. Az Aurora Vanilla ROM és a Google Apps csomag letöltve.

Villogó utasítások

1. Csatlakoztassa a Nokia X készüléket a számítógéphez USB-n keresztül.

2. Vigye át a ROM-ot és a Google Apps csomagot a készülékére.

3. Húzza ki a Nokia X készüléket, és kapcsolja ki.

4. Tartsa lenyomva a hangerő- és bekapcsológombot 15 másodpercig a helyreállítási módba lépéshez.

5. Készítsen Android biztonsági másolatot az aktuális ROM-ról. A mentési fájl létrehozásához válassza a „Biztonsági mentés és visszaállítás > biztonsági mentés” lehetőséget.

6. Telepítse az Aurora Vanilla-t a „zip telepítése az SD-kártyáról > zip kiválasztása SD-kártyáról” lehetőség kiválasztásával, keresse meg a korábban beillesztett Aurora Vanilla firmware-t, majd erősítse meg a telepítést. Alkalmazza ugyanezt a Google Apps csomaggal. A frissítés akár öt percig is eltarthat Nokia X készülékén.

7. Ha végzett, térjen vissza a főmenübe, és válassza a „rendszer újraindítása most” lehetőséget.

A Nokia X újraindul, és a szokásosnál tovább tarthat. Ha elkészült, lépjen a beállításoknál A telefonról oldalra, és ellenőrizze, hogy az eszköz fut-e az Aurora Vanilla-n.