A tervek szerint egy speciális Minecraft dokumentumfilm kerül adásba a Fusion csatornán, „Minecraft: The Story of Mojang” címmel.

A GameSpot szerint a Fusion hálózat bejelentette, hogy a Minecraftról és annak eredetéről szóló, jól fogadott dokumentumfilm március 22-én, vasárnap este 8 órakor kerül adásba.

A dokumentumfilmet követően 22:00-kor a Fusion egy Talking Bad stílusú műsort sugároz „Talking Minecraft” címmel, amely mélyebbre ás a homokozófüggetlen videojátékban. A műsort olyan YouTube-személyiségek vezetik majd, mint „JeromeASF” Aceti és Jordan „Sparklez kapitány” Maron.Alapján Fúzió , A „Talking Minecraft” egy utóshow, amely minden Minecraftot ünnepel, mélyre ásva ebbe a jelenségbe, amely mindenki fantáziáját megragadta. A „Talking Minecraft” azt tervezi, hogy folytatja a beszélgetést a Minecraftról és arról, hogy ez hogyan befolyásolta a játékvilágot. A „Talking Minecraft” interjúkat tartalmaz néhány videojáték-szakértővel, valamint a film legfontosabb producereivel.

A Kickstarteren finanszírozott és a 2Player Productions által készített „Minecraft: The Story of Mojang” eredetileg 2012-ben jelent meg. GameSpot neves. Míg más indie játékok jöttek és mentek, a Minecraft nem halványult el, sőt, növekszik. A Minecraft története folyamatban van, és valószínűleg ez magyarázza, hogy a Fusion miért sugározza a dokumentumfilmet, és miért hoz létre saját exkluzív tartalmat a játék körül.

A technológiai óriás, a Microsoft óriási 2,5 milliárd dollárt fizetett a Mojang és a Minecraft franchise megvásárlásáért 2014 szeptemberében. A GameSpot szerint a játék a közelmúltban a „The Simpsons”-on alapuló tartalommal egészült ki, a következő MineCon idén nyáron kerül megrendezésre. a sorozat alapján készült film készül. A játék PC-s verziójával a múlt hónapban 1 millióan játszottak egyszerre.

Markus 'Notch' Persson svéd programozó, aki eredetileg létrehozta a Minecraftot, azóta elhagyta a Mojangot. Persson túllicitálta a sztárpárt, Beyonce-t és Jay-Z-t egy 70 millió dolláros Beverly Hills-i kastélyra, és nem csak ez, hanem egy csodálatos házavató bulit is rendezett.

Az erőszak ábrázolására hivatkozva Törökország a játék betiltását fontolgatja.

Megnézheted a Talking Minecraft-ot a Fusionon március 22-én 20:00 ET/17:00 PT órától a „Minecraft: The Story of Mojang” című filmmel, amelyet a „Talking Minecraft” követ 22:00 ET / 19:00 PT-kor.