Az LA Lakers edzője, Byron Scott már védekezést prédikál néhány nappal azután, hogy a csapat felbérelte, hogy irányítsa a következő szezon keretét. Közben felröppent a pletyka, miszerint a Seattle Supersonics egykori nagyszerűségét, Gary Paytont alkalmazzák segédedzőnek.

Az ESPN Ramona Shelburne szerint az LA Lakers edzője, Byron Scott „rendkívül izgatott volt a munkától”.

„Rendkívül izgatott vagyok a lehetőség miatt, hogy a lilát és az aranyat visszahozhatom a bajnoki kaliberű kosárlabdába” – mondta.A sportoldal hozzátette, hogy az LA Lakers egykori „Showtime” tagja, Magic Johnson és Kareem Abdul Jabbar mellett SMS-t váltott Kobe Bryanttel, hogy megvitassák stratégiájukat a következő szezonban.

Azt mondta nekem, hogy Wesleyvel [Johnsonnal] és Nickkel [Younggal] edz. Mondtam nekik, hogy ez jól hangzik, de 'jobb, ha készen állnak a védekezésre' - mondta Byron Scott, az LA Lakers edzője.

Az LA Lakers a 28. helyen végzetttha védekezés hatékonyságában az elmúlt szezonban, ami Mike D'Antoni számlájára írható, és „csökkent érdeklődése a tér azon a végén való játék fontosságának hangsúlyozása iránt” NBC Sports.

A hibás nagy része annak a rengeteg sérülésnek is tulajdonítható, amelyek egy ponton a személyzet közel háromnegyedét megsemmisítették – tette hozzá az oldal.

Közben, Racine Journal Gery Woelfel július 25-én tweetelte: 'Gary Payton, a Bucks edzői stábjának jelöltje a Lakers stábjának is jelöltje a valószínűleg új vezetőedző, Byron Scott irányítása alatt.'

Ha az LA Lakers Byron Scott védelmet hirdet, akkor Gary Payton a megfelelő ember erre. A 'The Glove' becenevet viselő Seattle Supersonics egykori gólgárda két döntőig vezette csapatát, de végül kikapott Michael Jordantől és a Chicago Bullstól.

Pályafutása alkonyán Gary Payton is összefogott Shaquille O'Neallal, Kobe Bryant-tel és Karl Malone-nal, hogy bajnoki címet próbáljon nyerni, de 2004-ben legyőzte a Detroit Pistons.