A kaliforniai Mountain View-ban működő technológiai óriás, a Google technológia segítségével eljuttatja a 2015-ös New York-i veteránnapi felvonulást a veteránokhoz, akik nem vehettek részt az eseményen, vagy akik nem tudnak utazni. A veteránok napját november 11-én ünneplik az Egyesült Államokban.

James Reid veterán és VetNet-tag, aki 2012-ben vonult vissza a katonaságtól, a A Google hivatalos blogja részt vesz abban, hogy a veteránok elhozzák első virtuális valóság élményüket.

Csütörtök reggel forgatták a New York-i veteránok felvonulását egy 360 fokos videóval, és egy Google Cardboardon keresztül elhozták az élményt a VA-kórházak veteránjainak és családjaiknak, például a kaliforniai Palto Altoban, valamint Oklahomában és Pryorban.A következő napokban folytatódnak az #UnitedWeMarch rendezvényei a VA kórházaiban szerte az országban.

Reid kijelentette: „Hihetetlen volt újra kapcsolatba lépni más veteránokkal, és még jobb volt látni a reakcióikat a virtuális felvonulással kapcsolatban. Az egyik tengerészgyalogos, aki Vietnamban szolgált, meg is jegyezte: „Épp most vittél el ebből a kórházi szobából New Yorkba. És még repülőjegyet sem kértél tőlem!''

A Google támogatja a 2015-ös Veteránok Napját, vagyis az #UnitedWeMarch rendezvényt, az Impact Challenge: Disabilities keretében. 20-M dollár támogatást adott, amit általában olyan szervezeteknek ad, amelyek célja a fogyatékkal élők életének javítása.

A Google.org szintén 235 000 dolláros támogatást adott az America Makesnek katonai veteránok képzésének létrehozására, hogy megtanulják az új technológiák használatának alapjait, hogy személyre szabott segédeszközöket, például 3D-nyomtatott végtagprotéziseket dolgozhassanak ki.

Az internetes titán e tekintetben együttműködik a Veteránügyek Innovációs Központjával.

Reid háláját fejezte ki, hogy részt vehetett a Google Veterans Day 2015 rendezvényén, és látta, hogy a veteránok gyakorlatilag kiszabadulnak a kórházi ágyukból, hogy érezzék, ahogy a tömeg szurkolja a felvonulást.

Eközben a netezőket vegyes érzelmek keltették fel a Google 2015-ös Veteránok Napja ünnepségén készült emblémájával, amely különféle színű és rasszú embereket ábrázolt. Megfigyelték, hogy a többi faj túlsúlyban van a fehéreknél. A kritikusok szerint ez a sokszínűség ünnepének rossz helye volt RT .