A Facebook Messenger a hírek szerint Franciaországban teszteli a Snapchat-szerű eltűnő üzenetek funkciót. Az eltűnt üzenetek funkció biztosítja, hogy a felhasználók által küldött üzenetek egy óra elteltével automatikusan törlődjenek.

„Örömmel jelentjük be az opcionális termékfunkciók legfrissebb változatát, amelyek célja, hogy a Messenger a legjobb módja annak, hogy a legfontosabb emberekkel kommunikáljunk” – jegyezte meg a Facebook szóvivője. Buzzfeed .

„Mától kezdődően egy kis tesztet végzünk Franciaországban egy olyan funkcióról, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy olyan üzeneteket küldjenek, amelyek egy órával az elküldésük után eltűnnek. Az eltűnt üzenetek egy másik szórakoztató lehetőséget kínálnak az embereknek, akik közül választhatnak, amikor a Messengeren kommunikálnak. Kíváncsian várjuk az emberek visszajelzését, amikor kipróbálják.Az új funkció a Facebook Messenger bármely beszélgetésénél bekapcsolható, ha egyszerűen megérinti a jobb felső sarokban található homokóra ikont. A homokóra újabb megérintése kikapcsolja a funkciót. Meg kell jegyezni, hogy a funkció csak egy beszélgetésre vonatkozik, és nem a Messenger összes szálára Daily Mail .

Ellentétben a rivális Snapchattal, ahol az üzenetek röviddel a megtekintés után eltűnnek, a Facebook Messenger alkalmazástesztben az üzenetek körülbelül egy órával az eltűnésük előtt megmaradnak.

Jelenleg az „eltűnő üzenetek” funkciót csak az iOS és az Android felhasználók számára vezették be Franciaországban. A közösségi hálózatépítő óriás azonban azt állítja, hogy idővel több országban is elérhetővé válhat, de ennek pontos ütemtervét nem jelentették be. A perem .

A beszélgetési funkció eltűnése a Facebookot az okostelefonok üzenetküldő riválisával, a Snapchattel állítaná fel. A Facebook korábban 2013-ban megkísérelte megvásárolni a Snapchat 3 milliárd dollárért, de Evan Spiegel, a Snapchat vezérigazgatója visszautasította az ajánlatot.

Nemrég a közösségi hálózatok óriása egy új „Photo Magic” arcfelismerő funkciót is bejelentett a Messenger alkalmazásához.