Az Android operációs rendszert futtató BlackBerry telefon, a BlackBerry Priv már elérhető a Google Play Áruházban.

A készülék már elfogadja az előrendeléseket, így közelebb kerül ahhoz, hogy az aggódó vásárlók kezébe kerüljön. A bevezetésre való felkészülés érdekében a BlackBerry közzétett néhány alkalmazást a Google Playen, amelyek a Priv elérhetővé válása után telepíthetők: BlackBerry Launcher, BlackBerry Keyboard, BlackBerry Services, BlackBery Camera, Password Keeper és DTEK by BlackBerry. Crackberry .

Mivel az alkalmazások rendszerszintű beágyazás helyett ki vannak bontva, a BlackBerry Priv a jövőben szabadon bocsáthat ki frissítéseket anélkül, hogy megvárná az eszközfrissítéseket.Amíg a BlackBerry Priv megjelenik a Google Playen, BlackBerry Central azonosította a hat alkalmazás funkcióit.

A BlackBerry Launcher például lehetővé teszi a többlépcsős feladatok egyszerű elfordítását, mint például e-mail küldése vagy hívás kezdeményezése egy kattintásos feladatként, billentyűparancsok használatával, személyre szabhatja a készüléket ikoncsomagokkal, és gyors hozzáférést biztosít a widgetekhez. A BlackBerry billentyűzet olyan lehetőségeket kínál, amelyek segítségével a felhasználó választhat a fizikai billentyűzet és a vizuális érintőképernyős billentyűzet között. Egyszerű szövegalkotást, automatikus javítást, személyes szótárt és következő szó előrejelzését kínálja.

A MicrosoftexFAT for BlackBerry lehetővé teszi az SDX-kártya teljes potenciáljának kiaknázását a BB okostelefonok számára. Támogatja az SDXC kártyákat 2 TB-ig, és több mint 4 GB méretű fájlt tud menteni.

A BlackBerry Services az a hely, ahol az összes BlackBerry alkalmazás épül. Fokozott termelékenységet és biztonságot nyújt. A Password Keeper a jelszó összes részletét tárolja a könnyű hivatkozás érdekében. A jelszavak titkosítottak és egyetlen jelszóval védettek.

A BlackBerry Camera a BlackBerry Priv kamerájára van optimalizálva, amely egy Scheneider-Kreuznach, hogy kis erőfeszítéssel minőségi képeket készítsen.

A BlackBerry DTEK segítségével megtekintheti és javíthatja az alkalmazások kamerához, személyes adatokhoz és helyhez való hozzáférésének szintjét vagy adatvédelmét. A DTEK segítségével a felhasználó egy pillantással ismeri az eszköz teljes biztonsági besorolását, vezérelheti azt, és bekapcsol egy eseménynaplózást, hogy nyomon kövesse az alkalmazások tevékenységét.