A Billboard szerint 2015. december 8-án volt a 35. halálának évfordulója John Lennonnak, a híres The Beatles rockbanda énekesének.

A legendás rocksztárt Mark David Chapman brutálisan meggyilkolta, amikor feleségével késő esti sétát tett manhattani lakása előtt.Johnt ötször lőtték meg, súlyos sebeket szenvedett a mellkasán, a karján és a hátán, és egy közeli kórházba szállították, de pillanatokkal azután, hogy kórházba került, meghalt.

Metró arról számolt be, hogy Mark a meghallgatásai során bevallotta, hogy megölte az ex-Beatle bandatagot, Johnt. 2010-ben azt is elárulta, hogy korábban John Lennon helyett Johnny Carson televíziós műsorvezető vagy Elizabeth Taylor brit-amerikai színésznő leforgatását fontolgatta, de kevésbé hozzáférhetőnek találta őket. Azt is bevallotta, hogy nem volt különösebb indítéka Lennon megölésére.Chapmant 20 év életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, miután bűnösnek találták bűncselekményében. Markot tavaly még azután is elutasították, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék, miután kijelentette, hogy megbánta John meggyilkolását, és bocsánatot is kért, amiért rossz módszert választott a hírnév megszerzésére – számolt be az International Business Times.

Lennon halála a fegyvertartásról szóló vitát is kiváltotta abban az időben, ami a fegyverek tulajdonjogával kapcsolatos helytelen szabályok és előírások által okozott erőszakhoz vezetett.

John felesége, Yoko Ono halálának évfordulója alkalmából egy képet tett közzé Lennon vérrel borított szemüvegéről a Twitteren. A képhez egy kis üzenetet is mellékelt az országban tapasztalható fegyveres erőszak ellen.

'Több mint 1 100 000 embert öltek meg fegyverek az Egyesült Államokban, mióta John Lennont 1980. december 8-án lelőtték' - írta Yoko Ono. MSNBC .

A Beatles az 1960-as évek elején vált népszerűvé, és egy másik zenei stílust mutatott be a rockzene szerelmeseinek. John sok dalt komponált a rockbanda számára. Johnt a 80-as évek végén az ifjúság ikonjának tekintették. A békemozgalom vezetőjeként ismerték.

John híres rockdalai közé tartozik az Imagine, Mother, Mind Games, a Happy Xmas (War is Over), az Jealous guy és a Starting over.