A tanárok második szülők, akik megosztják tudásukat és bölcsességüket diákjaikkal.

Itt vannak olyan tanárok a K-drámákban, akiknek tudása és élettapasztalata arra inspirál, hogy jobb legyen és jó jövőt érj el. Azok a kihívások, amelyekkel szembesültek az életükben, diákjaik motiválttá válnak, hogy átalakítsák magukat, és valami értékes dolgot vegyenek fel.

Iskola 2013

Ezek a K-Drama tanárok, akik tanulásra és jó életre ösztönöznek(Fotó: KBS)

Choi Daniel és Jang Nara főszereplésével az egyik legnagyobb kihívás, amellyel tanárként szembesülnek, az, hogy motiválják diákjaikat, hogy az iskolát prioritássá tegyék. Beléptek egy iskolába, ahol a diákok durva viselkedésükkel felülmúlják tanáraikat.Hiedelmeit gyakorlatba ültetve Jang Nara azt mondta: „Az iskola egy olyan hely, ahol megtanítjuk az embereket, hogy önállóan gondolkodjanak. Ez nem az a hely, ahol trükköket tanítunk az egyetemre való belépéshez. Ez az a hely, ahol embereket nevelünk. Eltökéltsége és kitartása abban, hogy tanítsa a tanulókat a helyes útra, kiszolgáltatottá teszi a felsőbb rétegekkel szemben. De odaadása és tettei jobb változást hoznak létre, ahogy a diákok felismerik a bennük rejlő lehetőségeket.

Merj álmodni

Ezek a K-Drama tanárok, akik tanulásra és jó életre ösztönöznek(Fotó: KBS)

Hat tehetséges diák mind elérte álmait, hiszen tanáruk, Uhm Ki Joon támogatja őket. Azt a felelősséget kapta, hogy a diákok az adminisztráció utasítása szerint képviseljék az iskolát. Ahelyett, hogy nyomást gyakorolna tanítványaira, hogy elérjék a lehetetlent, saját akaratuk és tehetségük szerint irányítja és támogatja őket. Uhm Ki Joon arra ösztönzi a diákokat, hogy saját tempójukban dolgozzanak, ahelyett, hogy a versenyre és a felmerülő frusztrációkra gondolnának.

Tanulmányi mester

Ezek a K-Drama tanárok, akik tanulásra és jó életre ösztönöznek(Fotó: KBS)

Bae Doona olyan tanár, aki inspirálja és megvédi diákjait az iskolarendszer csúnya bürokráciája ellen. Félelmetes a többi tanárral szemben, akik kihívást jelentenek neki abban, hogy azzal foglalkozzon, ami a tanulók jóléte szempontjából jogos. Szenvedélyesen megvédi diákjait a többi oktatótól, akik már régen eldobták őket.


Mi a helyzet

Ezek a K-Drama tanárok, akik tanulásra és jó életre ösztönöznek(Fotó: MBC)

A tanár-diák kapcsolat egyik legjobb története, mindkettő sok tekintetben segítette egymást. Oh Man Seok tanár és haldokló alkoholista, aki nehezen teljesített a szakterületén. Tehetséges és motivált főiskolai hallgatókat tanít, akik aztán megnyerik, hogy jobban teljesítsen abban, amit csinál. Ezután nemcsak tudást hozó tárgyakról kezdett el tanítani, hanem az életről is.Elkezdett törődni velük, és így az órái nagyobb kihívást jelentenek.

Bár szomorú, hogy a tanár élete hamarosan véget ér, jól emlékszik rá, hogy mit adott át diákjainak, és hogyan nyeri vissza magát a folyamat során.

Súlyemelő Tündér Kim Bok Joo

Ezek a K-Drama tanárok, akik tanulásra és jó életre ösztönöznek(Fotó: MBC)

Choi Moo Sung, Yoon Deok Man professzorként olyan ember, aki betartja mottóját: 'A befejezés ugyanolyan fontos, mint az, hogy hogyan kezdesz.' Arra motiválja sportolóit, hogy a tőlük telhető legjobbat nyújtsák, és ugyanakkor élvezzék az életet, ahogy jön. Inkább azzal foglalkozik, hogy a sportolók egyszerre érezzék magukat boldognak és sikeresnek. Hozzá csatlakozik edzőtársa, Jang Young Nam is, aki mindent megtesz azért, hogy bátorítsa a sportolókat, és azok közé kerüljön, akikben megbízhatnak.

Ki a kedvenc K-dráma tanárod? Megjegyzés alább!