A vámpírmitológia újraindul a koreai popkultúrában a közelgő K-Drama, Bloodban. A Blood Ahn Jae Hyunt egy vámpír orvosként alakítja, aki küzd azzal a vágyával, hogy segítsen az emberiségnek, miközben küzd mindenütt jelenlévő vérsóvársággal. Gu Hye Sun az archetipikus önfeláldozó szellem szellemét közvetíti. Míg a vámpírrománok könnyen varázsolnak kortárs jeleneteket Stephanie Meyer Alkonyat című művéből, a mítosz szíve Drakula horrorjában rejlik. Íme hat dráma és film, amelyek a vámpírmítosz számtalan oldalát tárják fel.

1. Vámpírügyész

A 2011-es fantasy bűnügyi eljárási sorozat, a Vampire Prosecutor jól példázza azt a kreativitást, amely gyakran megkülönbözteti a koreai drámákat más televíziós műsoroktól. A Vámpír Ügyész olyan, mint a Törvény és Rend és a Supernatural, de a dráma megragadja azoknak a műsoroknak a legjobb elemeit, amelyekben a Constantine-hoz hasonló amerikai televíziós programok kudarcot vallottak. Letisztult produkciójával és masszív színészi játékával az OCN program két évadot hozott. Yeon Jung Hoon (Edentől keletre) Min Tae Yeont, egy vámpírügyészt alakítja, aki a vérszag alapján meg tudja állapítani az áldozat halálának okát.2. Vámpírbálvány

A Vámpírbálvány megtekintésének legjobb módja, ha tábori, alacsony költségvetésű vígjátéknak tekintjük. A Vampire Idol zsúfolásig megtelt szemrevaló stábjának köszönhetően, mint Lee Soo Hyuk, Kim Woo Bin és Hong Jong Hyun. A ZE:A kínos humorérzéke miatt közkedvelt Kwanghee szerepel a szereplők között, valamint Kang Min Kyung (Davichi) is. Néhány jelenet után nyilvánvalóvá válik, hogy még a színészek is elcsépeltnek és mesterkéltnek találják a soraikat. A Vampire Idol azonban könnyed megtekintést tesz lehetővé, és néhány epizód könnyű átmenetet biztosít a súlyosabb vámpír-témájú drámák nézéséhez.

3. Te vagy a vámpírom

A You Are My Vampire egy szerelmes levél feltörekvő íróknak, akik inspirációt keresnek, miközben ellenzőkkel foglalkoznak. Choi Yoon Yeong (Szenvedélyes szerelem) Gyoo Jeongot, egy leendő írót alakítja, akit jótevői elhagynak. Lenyűgözi új szomszédja, Nam Geol, miközben egy új vámpírmesét próbál írni. Park Jeong Sik (Együttérzés) Nam Geolt alakítja, egy fiatal férfit, akinek megjelenése és viselkedése rendkívül hasonlít valakire, aki az éjszaka teremtménye.

4. Szomjúság

Park Chan Wook rendező felelős az elképesztően morbid filmért, a Thirstért. A 2009-es film egy sötét óda volt Emile Zola Therese Raquin című regényéhez. A szomjúság egy pap összetört életét szemlélteti, aki egy sikertelen orvosi kísérlet áldozatává válik. A híres színész, Song Kang Ho (Snowpiercer, The Attorney) a főszerepet Sang Hyun, a papot alakítja, aki megfertőződik a vírussal, ami vérszomjassághoz vezet. Shin Ha Kyun, aki a közelmúltban szerepelt a K-Drama Mr. Back-ben, Kang Woo-t alakította. Kim Ok Bin (The Blade and Petal) a főszereplők közül Kang Woo feleségét, Tae Ju-t alakítja. A Thirst minden idők egyik legnyugtalanítóbb vámpírfilmje, amely a Let the Right One In című filmmel osztozik elismerésekben.

5. Ricky vámpírzsaru

Kim Soo Ro, aki remekül alakította Im Tae Sant az A Gentleman's Dignity című filmben, a 2006-os koreai kultuszfilm, a Vámpírzsaru Ricky szereplőgárdáját vezeti. Míg a Vampire Prosecutor sima megközelítést kínál a bűnözés elleni éjszakai csúszómászókkal szemben, Ricky vámpírzsaru csodálatosan alacsony szemöldökű. Kim Soo Ro egy korrupt rendőrt, Na Do Yolt alakítja, akit megcsípett egy erdélyi fertőzött szúnyog. Miután felfedezi szuperképességei kulcsát, úgy dönt, hogy korrupción kívüli életet folytat, miközben bosszút áll a gonosztevők ellen. Jo Yeo Jeong (Casa Amour: Exkluzív hölgyeknek) és Chun Ho Jin (Doktor Idegen) is szerepel a filmben.