Baek Jin Hee nagyon jó évet zárt. A „Háromszög”-ben Kim Jaejoonggal szemben játszott, most pedig Choik Jin Hyukot csókolja a „Büszkeség és balítélet”-ben. Egy relatíve újonc számára lenyűgöző szerepeket kapott, és néhány ugyanilyen lenyűgöző vezető férfival játszott együtt.

Mit kell tudni erről a színésznőről?

Íme néhány tény.1. Amikor Baek Jin Hee és a JYJ-s Kim Jaejoong együtt szerepelt a 'Triangle'-ben, úgy döntött, hogy kedvesének hívja. A The Factnak adott interjújában azt mondta: 'Úgy döntöttünk, hogy 'drágámnak' hívjuk egymást. Nem csak a forgatáson, hanem amikor próbán vagy szabadidőnkban 'drágámnak' hívtuk egymást, amikor szöveget váltottunk. Mivel egy pár volt a képernyőn, szeretettel szerettek volna lenni a képernyőn kívül, hogy szeretetük valódinak tűnjön.

2. Kilencedik osztályos korában fedezték fel. Iskolai egyenruhában sétált, amikor valaki odament hozzá az utcán. Első munkája egy dezodor márka reklámja volt. Egy szemüveges diáklányt játszott. 'A barátaim azt mondták, hogy hasonlítok egy másik emberre, és nem ismertek fel a reklámban' - mondta a 10Asia-nak.

3. Szórakozási döntései a komoly oldal felé hajlanak. Szeret art house indie filmeket nézni, és szívesen értesül az aktuális eseményekről a hírműsorokon keresztül.

4. Kedvenc szerepe egy sitcomban volt. Bár dicséretben részesült Tanashiri méregdrága császárné szerepében az „Empress Ki”-ben, kedvenc színészi projektje eddig az MBC „High Kick” című sitcomja volt. Népszerűségi díjat kapott a sitcomban nyújtott alakításáért az MBC Népszerűségi díjátadón. De biztos volt benne, hogy nem érdemli meg. Elnyerte a Female Newcomer Award-ot is az 'Empress Ki'-ért. Díjlistáján most szerepel a Grand Bell, az APAN, a Baeksang és a Blue Dragon Awards

5. Baek Jin Hee és Park Seo Joon egy randevúzási pletykába keveredtek. A színészek egy párat játszottak az „I Summon You Gold” című drámában, és szerepeltek a dráma filmzenéjén szereplő dalhoz készült videoklipben is. A Woman Sense magazin szerint egy évig jártak, de ügynökségeik tagadták, mondván, hogy csak barátok. Baek Jin Hee 2014-es horoszkópja szerint botrányba keveredik, így a randevúzási pletykák nem érhetnek meglepetést. A pletykák a „Háromszög” című film forgatása közben történtek, így Kim Jaejoong okot adott arra, hogy szeretettel ugratja őt.